Derfor er det viktig å få et anbud

Posted by & filed under Uncategorized.

Det har aldri vært enklere å finne informasjonen vi ser etter. Uansett om vi ser etter den beste nettsiden å kjøpe sengetøy, vi vil kjøpe en matkasse, finne ruta mellom Oslo og Trondheim, kjøpe jeans eller finne den riktige håndverkeren for den oppgaven vi skal ha løst. Og dette er i hovedsak en god ting, men det betyr også at det blir vanskelig for oss å finne veien til det rette, fordi det er så mye dårlige tilbud der ute også. Fordi, bare fordi volumet er stort, betyr det ikke at det er flere bra valg. Og blant annet derfor er det utrolig viktig at du ber om et anbud hvis du for eksempel skal ha løst noe hjemme.

Det er mange som ikke tenker over hvor viktig det er å få et anbud når man skal ha løst en oppgave hjemme. Men akkurat som at vi leser masse artikler på aksjeskole.com før vi velger å investere for aller første gang, er det også viktig at vi får et anbud før vi inngår en avtale med noen. For uansett om det handler om aksjer eller en håndverker, er det å gjøre forarbeidet det krever å føle seg sikker på at man har valgt den beste løsningen, utrolig viktig.

Se etter dette når du får anbud fra forskjellige steder

Ja, det er viktig å få anbud før du bestemmer deg, men hvordan vet du egentlig hva som er det beste anbudet og hvordan velger du mellom dem? Her skal du få noen tips til hvordan du kan gå frem for å bedømme dem og ikke minst sammenligne dem, for å se på hva som vil være det beste – og ikke minst noen faretegn.

  • Er noe enten mye billigere eller mye dyrere enn gjennomsnittet? Begge disse tingene er i hovedsak en dårlig ting. Det trenger selvsagt ikke å være det, men hvis dette er tilfellet, er det viktig at du stiller ekstra spørsmål for å finne ut av hva som ligger bak det. Kanskje den ene har billigere tilgang til materialer, eller den andre har verdier og ambisjoner om å bare bruke materialer av aller høyeste kvalitet når de jobber. Du vet ikke før du spør.
  • Er det gode til å kommunisere? Når noen skal gjøre noe hjemme hos deg eller på en eller annen måte løse en oppgave for deg, er det viktig at du kan kommunisere med dem på en måte som er klar og tydelig slik at dere unngår misforståelser. Dette er minst like viktig som å finne den beste prisen, for dette er noe som kan ha direkte innvirkning på jobben de gjør og ikke minst hva du kommer til å betale til slutt.
  • Se på kompetanser og eventuelle utdannelser. Det er ikke alle oppgaver som krever en utdannelse, med det å ha kompetanse og erfaring er likevel helt grunnleggende for å gjøre jobben på den beste måten. Still spørsmål hvis du lurer på noe, sånn at du tar valgene dine basert på den riktige informasjonen.