Fremtiden til kryptovaluta

Posted by & filed under Uncategorized.

Har kryptovaluta en fremtid? Det er spørsmålet mange stiller seg, og det viser seg å ikke være så lett å spå. Det har vært mye snakk om kryptovaluta de siste årene, og flere velger å investere. Noen blir fristet av de mange suksesshistoriene, andre er fasinert over teknologien bak, også har du de som er overbevist om at kryptovaluta er fremtidens betalingsmetoder.

Hva er kryptovaluta?

Før vi kan snakke om kryptovalutas fremtid, så må vi undersøke litt om hva krypto er og hvordan det fungerer. Alt i alt er kryptovaluta et komplekst fenomen, og det tar tid å lære seg alt man burde kunne før man dykker inn og for eksempel investerer i det. I korte trekk så er kryptovalutaer desentraliserte valuta som ikke blir styrt av en sentralbank. Verdien av disse reguleres kun av tilbud og etterspørsel, og de finnes dessuten kun som digitale penger.

Når du handler med kryptovaluta er du anonym, ettersom det du gjør her ikke blir knyttet til transaksjoner du gjør med for eksempel VISA kortet ditt. Noe annet du kanskje har hørt om i sammenheng med kryptovaluta, er block chain. Dette er en teknologi som gjør det trygt å bruke krypto, fordi alle transaksjoner blir lagret i et slags offentlig bokføringssystem. På denne måten kan ingen påstå usanne transaksjoner, jukse i systemet eller bruke den samme mynten mange ganger.

Kryptovalutas popularitet

Det er disse funksjonene til kryptovaluta som gjør det så populært. Det gjør at mange ønsker å investere i dem, og at flere har troen på at dette vil vare. Det har vært en stor økning av kryptokjøpere, også i Norge. Den norske kryptobørsen Firi kan blant annet melde om enorm kundeøkning i 2022. En økning i mennesker som kjøper krypto øker også prisen. Etterspørselen er stor, og mange er villig til å betale masse penger for ulike tokens. Bitcoin er den mest populære kryptovalutaen, og en BTC blir per dags dato solgt for over 382.000 norske kroner. En slik entusiasme gjør i det minste at kryptovalutaen holder seg relevant.

Bruk av krypto

En annen ting som kan indikere at kryptovaluta har en fremtid, er at det i dag er mulig å bruke det en rekke steder. Betalingsgiganten PayPal har bland annet anerkjent det som en betalingsmetode for dem, og Tesla har gitt kunder mulighet for å betale for bilene med Bitcoin. Man kan også betale med det en rekke steder på nett, for eksempel i egen kryptocasinoer. Man kan også se banker som tidligere har vært enormt skeptisk ovenfor kryptovaluta bli mer åpen for det i senere tid. De store finansielle institusjonene er med andre ord ikke fremmed til fenomenet.

Det er ikke lett å kunne forutse kryptovalutas fremtid, og det vil være umulig å si noe for sikkert. Noe man likevel kan være nesten helt sikker på, er at den smarte teknologien som ligger bak vil leve i lang tid. Blockchain sine unike funksjoner gjør handel med krypto mye tryggere, en svært revolusjonerende teknologi, selv i vår tid.